picture

Concorde Podcast+: A Kína trade feltámadása

Olvasási idő: < 1 p

Hiába van az USA-ban konszenzus a két párt között arról, hogy amerikai pénz ne finanszírozza Kínát, ez a hedge fundok kezét semmilyen módon nem köti. Ők pedig két hete megtalálták itt az olcsó technológia részvényeket és ezzel be is indítottak egy nagy ralit.

picture

Hiába drágult az utazás, özönlenek a turisták Dél-Európába

Olvasási idő: < 1 p

Görögországba, Spanyolországba, Olaszországba és Portugáliába is lényegesen többen utaztak, mint a Covid előtt, Horvátországban viszont még maradt tartalék.

picture

Maradt-e még lendület az aranylázban?

Olvasási idő: 4 p
Rövidtávon az extrém mértékű pozicionáltság inkább óvatosságra inthet, hosszú távon nézve azonban továbbra is kitarthat az aranyláz.
picture

Trump vagy Harris: ki melyik szektoroknak kedvezhet?

Olvasási idő: 4 p
A választások előtt a piaci szereplők előszeretettel találgatják, mely szektoroknak, cégeknek, piacoknak kedvezhet és melyeknek kevésbé egyik vagy másik jelölt győzelme.
picture

DIGI, a román sikersztori!

Olvasási idő: 3 p
A legégetőbb kérdés, hogy hogyan lehet hazánkban is olyan környezetet teremteni, hogy ilyen vállalatok maguktól létrejöjjenek.
picture

Lehet-e „döntetlen” az amerikai elnökválasztás eredménye?

Olvasási idő: 3 p
A tőkepiacok szemüvegén keresztül az év hátralévő részének az egyik legfontosabb kérdése, hogy az elnökválasztást követő egy-két napon belül lesz-e gratuláció a vesztes fél részéről a győztes fél felé, vagy sem.
picture

Miként csináljunk sárból aranyat az irodapiacon?

Olvasási idő: < 1 p
Hogyan hatott a home office az irodapiacra?  Az új hibrid munkavégzési szokásoknak mi lehet a hatása erre az ingatlan szektorra? Hogy néz ki egy sikeres funkcióváltás most Budapesten és mik a hazai trendek ezen a téren?
picture

Sam bácsi gondolkodik

Olvasási idő: 2 p
“Ha már ilyen szép alacsony inflációt vártok, akkor tessék előkapni a kamatvágó fejszét, nem kisbicskával farigcsálni a kamatot!”
picture

Concorde Podcast+: Amerikai kamatvágás után kínai élénkítés

Olvasási idő: < 1 p
A Fed 50 pontos vágása teret nyitott a világ többi jegybankjának is a kamat csökkentésre, de az összes közül a kínai kamatvágásnak volt a legnagyobb jelentősége a világ egészére nézve.
picture

A magyar megtakarító legfontosabb kérdése

Olvasási idő: 4 p
A HVG együttműködésével készülő "Hova tegyem a pénzem" című, kéthetente megjelenő, prémium hírlevél ötödik részében Kovács Krisztián a magyar megtakarítók legfontosabb kérdését járja körbe.
picture

Dinoszaurusz csontváz, mint befektetési eszköz?

Olvasási idő: 3 p
A nagyon ritka kiváló leletek, mint valamiféle újfajta státuszszimbólumok kezdenek a világ szofisztikált ultragazdagjainak a vadászterületévé válni.
picture

Mélyponton a lakásépítési kedv, hogyan mászhatunk ki a gödörből?

Olvasási idő: 2 p
A kétezres évek elején a lakáspiac megújulásához kilencven év kellett, a jelenlegi ütemben már több mint kétszáz évre lenne szükség.
picture

Tévhit, hogy a republikánus elnökség mindig kedvez az olajiparnak

Olvasási idő: 2 p
Annak ellenére, hogy retorikai szinten Trump az olajipar legnagyobb támogatójaként hirdeti magát, az olajipari befektetők teljesen átlagos hozamot realizálhattak elnöksége alatt.
picture

Csordaszellem

Olvasási idő: < 1 p
Óriási hibát követ el az a tőkepiaci szereplő, aki alábecsüli a csordaszellem hatásmechanizmusát a világ börzéin. A nyertesekhez húzás és a vesztesektől történő eltávolodás extrém mértékű is tud lenni, ami nem ritkán vezet irracionális árfolyam kilengésekhez.
picture

Merre tartanak a piacok a kamatvágások után?

Olvasási idő: < 1 p
Öt év után ismét megkezdődött egy kamatcsökkentési ciklus az Egyesült Államokban, mi pedig utánanéztünk, hogy historikusan az első kamatvágásokat milyen piaci reakciók követték.
picture

Concorde Podcast+: A világ legtúlbeszéltebb kamatvágása

Olvasási idő: < 1 p
Rég nem látott kommunikációs túlzsúfoltság előzte meg a Fed szerdai, végül 50 bázispontos kamatvágását és ez a kommunikációs cunami a bejelentés után sem csillapodott.
picture

Hogyan nyertem meg az augusztusi tőkepiac Battle Royalját?

Olvasási idő: 4 p
A Hova tegyem a pénzem negyedik részében Gyurcsik Attila, az Accorde Abacus Alap portfóliómenedzsere ír az utolsó nyári hónapot megrázó tőkepiaci turbulencia hátteréről.
picture

Így került az Oracle alapítója a világ leggazdagabbjainak dobogójára

Olvasási idő: 3 p
Ha folytatódnak a sajátrészvény-visszavásárlások, előfordulhat, hogy Larry Ellison többségi tulajdonosa is lehet az általa alapított szoftvervállalatnak.
picture

Romló kilátások az olajiparban

Olvasási idő: 5 p
Az olajipar komoly nehézségekkel küzd a globális gazdasági problémák miatt. Az év eleji optimizmus után a recessziós félelmek egyre erősödtek, különösen Európában és Kínában.
picture

Tényleg jobb üzlet volt órát, mint részvényt venni?

Olvasási idő: < 1 p
Ha valaki laikusként ránéz a kettőt összevető grafikonra, csak az jön át neki, hogy az 1521 százalék több mint a 440 százalék, azonban érdemes árnyalni a képet.
picture

Ingatlanpiaci éhezők viadala

Olvasási idő: < 1 p
Jelen pillanatban talán sehol máshol a világon nincs akkora lakhatási válság, mint ami Ausztráliát sújtja, ahol a felborult keresleti és kínálati viszonyok miatt egy közgazdasági tankönyvekbe illő tökéletes vihar borzolja a kedélyeket.
picture

A világ uránellátása 80 év távlatában

Olvasási idő: 2 p
A hidegháború akkora uránlázat indított el az USA-ban, hogy tömegek minimális védőfelszereléssel vagy anélkül indultak el uránt bányászni, a jelenség a popkultúrába is beszivárgott.
picture

Concorde Podcast+: Ez a bull soha nem érhet véget?

Olvasási idő: < 1 p
Már csak tizenegy kereskedési nap van vissza a szeptemberből, de még mindig nem dőlt el, hogy lesz-e ebből egy komolyabb részvénypiaci korrekció. Az elnökválasztási küzdelem megint kiélezett lett, mindeközben idehaza a forint gyengült.
picture

Kinek jó, ha néha esnek az árfolyamok a részvénytőzsdéken?

Olvasási idő: 4 p
Kinek jó, ha néha esnek az árfolyamok a részvénytőzsdéken? A HVG együttműködésével készülő "Hova tegyem a pénzem" című, kéthetente megjelenő, prémium hírlevél harmadik részében Kovács Krisztián válaszol.
picture

A nagy Nasdaq divergencia

Olvasási idő: 5 p
Ha nem jön heteken belül valamilyen érdemi bika fordulat a technológiai szektorban, akkor könnyen lehet, hogy innen egy darabig már csak lefelé vezet az út.
picture

Kiemelkedő növekedési sztori a magyar piacon

Olvasási idő: < 1 p
Az európai autóipar szenvedése ugyan rányomta a bélyegét a vállalat első féléves profitabilitására, de az árbevétel és az értékesítési volumen továbbra is magasak maradtak.
picture

Nehéz időszak előtt a piac, érdemes a dollárfelhalmozást folytatni

Olvasási idő: 2 p
Érdemes lehet tartani vagy növelni a dollárkitettséget, az arany árfolyamában korrekció jöhet, az olajban gyenge negyedik negyedévre készülhetünk.